Vakantie op Texel

Indien je een vakantie wilt boeken en van de rust houdt, is Texel een goede plek. Door de verscheidenheid op het eiland is het daar goed vertoeven. Er is voldoende te bewonderen en te ondernemen. Een groot deel van het eiland is een nationaal park. Je kunt er heerlijk door een van de dorpjes lopen en na het winkelen op een terrasje gaan zitten. Er zijn ook heerlijke restaurants die je kunnen verwennen. Indien je van een actieve vakantie houdt kun je er heerlijk fietsen op een van de vele fietspaden.

Bezienswaardigheden
Wanneer je het eiland een bezoek brengt, moet je zeker de stranden aan de noordelijke punt van het eiland en het zuidelijke deel gaan bekijken, met het duinenstelsel wat daarbij hoort. Dit behoort tot het nationale park Duinen van Texel. Er zijn veel duinmeren waar veel vogels zijn. Het duinmeer De Muy is de broedplaats van de lepelaars en aalscholvers en daardoor vanaf 1 maart tot half augustus afgesloten.

Zelfpluktuin
Met kinderen is een bezoek aan de zelfpluktuin een echte aanrader. Kinderen vinden het leuk om zelf groenten en fruit te plukken. Gezonder en verser kun je het niet hebben.

Ecomare
Indien je een zeeaquarium wilt gaan bekijken kun je naar Ecomare gaan. Er is ook een zeehondenopvang en een natuurmuseum.

Zo zijn er op Texel veel bezigheden die je met je kinderen kunt doen. Er zijn heerlijke stranden waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. De stranden zijn glooiend dus fijn voor de kinderen. Wanneer de kinderen zich vermaken, heb je het zelf ook goed. Dat is pas echt vakantie vieren.